Суд продовжив обов'язки екс-президенту НААН у земельній справі

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження процесуальних обов'язків колишньому очільнику академії.
Василь Петриченкофото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд продовжив дію обов'язків до 11 жовтня колишньому президенту Національної академії аграрних наук України Василю Петриченку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння землею під Києвом у Гатному.

Таке рішення 13 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова просила суд продовжити ще на два місяці дії обов'язків, оскільки хоч досудове розслідування й завершене, проте ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила. Так, вона продовжила дію таки обов'язків: повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; з'являтися за першим викликом; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними.

Як відомо, НАБУ і САП підозрюють Петриченка в організації заволодіння 13,25 га і замаху на заволодіння ще 0,58 га землі під Києвом. На думку слідства, у 2013 році у екс-президента НААН і співорганізатора злочину Віталія Оборського виник умисел щодо заволодіння цією землею. Як вважають правоохоронці, Петриченко і Оборський склали план і залучили до нього інших осіб. Згідно цього плану, земля, яка належала державному підприємству «Дослідне господарство «Чабани», має бути вилучена на підставі листа від СБУ.

Нагадаємо, суд визначив заставу Петриченку. Також суд залишив його на посаді члена президії НААН. Пізніше, в суді пояснили, чому екс-президента НААН не відсторонили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: