Фігуранти «справи 2 травня» опинилися на волі – ЗМІ

Читать на русском
Фігуранти справи про загибель людей в одеському Домі профсоюзів Сергій Долженков і Євген Мефьодов, громадянин Росії, вийшли на волю під заставу.
Архівне фото.

Фігуранти справи про загибель людей в одеському Домі профсоюзів Сергій Долженков із позивним «Капітан Какао» і Євген Мефьодов, громадянин Росії, вийшли на волю під заставу.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує LIGA.net.

У справі 2 травня в Одесі винесли один вирокУ МВС відзвітували про п'ятирічне розслідування трагедії в Одесі, в якій загинули 48 людей.

За словами депутата Верховної ради восьмого скликання Олександра Білого, заставу вніс нардеп «Опозиційної платформи - За життя» Микола Скорик.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення під час мітингу «За єдність України», в якому взяли участь активісти Євромайдану, «Правого сектора», «Самооборони», харківські та одеські футбольні фанати з одного боку, і проросійськими активістами - з іншого.

Загинули 48 осіб та понад 200 осіб отримали травми різного ступеню тяжкості. Найбільше людей загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

24 листопада 2014 року прокурор ГПУ затвердив звинувачувальний акт стосовно 21 особи. 25 листопада його скерували до Приморського райсуду Одеси.

18 вересня 2017 року колегія Іллічівського (Чорноморського) міського суду виправдала всіх осіб, яких звинувачували в масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

Того ж дня Долженкова і Мефьодова затримали за підозрою в скоєнні іншого злочину за ч.2 ст. 110 КК («посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»). Поліція повідомила їм про підозру в діях, спрямованих на захоплення державної влади, і підготовці до організації масових заворушень у Миколаєві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: