Луценко ставить під загрозу розслідування корупційної схеми на митниці - НАБУ

Читать на русском
Дії генпрокурора Юрія Луценка створюють проблеми для притягнення чиновників митниці до кримінальної відповідальності за корупцію.

Дії генпрокурора Юрія Луценка створюють проблеми для притягнення чиновників митниці до кримінальної відповідальності за корупцію.

Таку заяву зробило Національне антикорупційне бюро, повідомляє «Слово і Діло».

На думку НАБУ, зміна Генпрокурором підслідності у справі про зловживання службовцями ДФС загрожує розслідуванню.

Йдеться про корупційну схему з сумою збитків для держбюджету в розмірі 170 млн гривень, яку НАБУ розслідує з жовтня 2017 року.

За два роки, стверджує НАБУ, було проведено всі необхідні слідчі дії, встановлено всі обставини скоєння злочину і зібрано докази.

24 травня справу було передано до Держбюро розслідувань, але в кінці липня генпрокурор скасував це рішення, йдеться в заяві.

15 серпня, «з незрозумілих причин», генпрокурор передав справу Національній поліції, змінивши підслідність. За твердженням відомства, саме цього, пропонуючи хабар, домагався від детективів НАБУ «кінцевий бенефіціар компаній, які фігурують у розслідуванні».

НАБУ вважає рішення Луценка таким, що суперечить закону, оскільки розслідування, які стосуються підслідства НАБУ, забороняється доручати іншим органам, відповідно до ч. 5 ст. 216 КПК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: