Трамп звинуватив ЗМІ в спробах розвалити економіку США

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп звинуватив ЗМІ в спробах обвалити американську економіку за допомогою фейковий новин.

Президент США Дональд Трамп звинуватив ЗМІ в спробах обвалити американську економіку за допомогою фейковий новин.

Про це він написав у Twitter в четвер, 15 серпня, передає «Слово і Діло».

За його словами, засоби масової інформації, які розповсюджують фейкові новини, намагаються зробити все, що можливо, щоб обрушити економіку США і нашкодити самому Трампу і його переобранню.

«Їх проблема полягає в тому, що наша економіка дуже сильна, і скоро ми отримаємо велику перемогу в торгівлі - кожен це знає, в тому числі і Китай!» - написав глава держави.

14 серпня повідомлялося, що індекси американських бірж різко знизилися в зв'язку з побоюваннями з приводу подальшого зростання економіки Сполучених Штатів і Німеччини, а також через торгову війну між Вашингтоном і Пекіном. Все це відбулося на тлі перевищення прибутковості короткострокових державних облігацій над прибутковістю довгострокових. За словами експертів, таке явище часто передує економічному спаду.

12 серпня один з найбільших в світі інвестиційних банків Goldman Sachs передбачив рецесію американської економіки через торгову війну з Китаєм.

Протистояння між КНР і США триває з липня 2018 року. Тоді Вашингтон ввів мита в 25% на імпорт 818 видів китайських товарів загальним обсягом $ 34 млрд на рік. Пекін вжив дзеркальні заходи.

З 10 травня Вашингтон знову підняв мита обсягом $ 200 млрд через нібито неповне виконання китайською владою певних домовленостей. У відповідь на це Пекін з 1 червня підвищив мита на ввезення товарів з США річним обсягом поставок $ 60 млрд.

2 серпня Трамп заявив, що Вашингтон продовжить запроваджувати мита на китайські товари, поки між США і КНР не буде укладена торгова угода.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: