Трамп допустив вихід США зі Світової організації торгівлі

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп допустив вихід Сполучених Штатів зі Світової організації торгівлі (СОТ) у разі необхідності.

Президент США Дональд Трамп допустив вихід Сполучених Штатів зі Світової організації торгівлі (СОТ) у разі необхідності.

Як передає «Слово і Діло», про це пише The Straits Times у вівторок, 13 серпня.   За його словами, там знають, що «у них під ногами не дуже-то твердий грунт».

«Ми вийдемо, якщо нам доведеться зробити це», - заявив глава Білого дому під час виступу в місті Монака, де він відвідав споруджуваний Пенсільванський нафтохімічний комплекс компанії Shell.

Трамп також звернув увагу на те, що після того, як він став президентом, Вашингтон почав вигравати більшість суперечок в СОТ.

26 липня Білий дім повідомив, що президент США розпорядився вивчити можливість реформування СОТ через те, що статус деяких країн не відповідає її вимогам.

10 червня стало відомо, що Євросоюз розглядає варіант створити альтернативний арбітражний суд поза СОТ в разі, якщо Сполучені Штати продовжать заважати роботі організації.

Про неминучість реформи СОТ в кінці того ж місяця заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. За його словами, зараз організація не завжди може реагувати на такі сучасні виклики, як глобалізація і цифровізація.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: