Радник Трампа відправився до Великої Британії

Читать на русском
Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон прибув до Лондона для переговорів.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон прибув до Лондона для переговорів, на яких він, як очікується, вимагатиме від Великої Британії посилити свою позицію щодо Ірану і китайської телекомунікаційної компанії Huawei.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

«Очікується, що Болтон закличе британських чиновників більш тісно узгодити політику щодо Ірану з політикою Вашингтону, який чинить тиск на Тегеран за допомогою посилення санкцій після того, як Трамп вивів Сполучені Штати з іранської ядерної угоди», - йдеться в повідомленні.

Донині Велика Британія підтримувала Європейський союз у прихильності ядерній угоді з Іраном, відомій як Спільний комплексний план дій, але захоплення британського нафтового танкера в Ормузькій протоці змусило Лондон переглянути свою позицію.

Оскільки Сполучене Королівство готується залишити Європейський союз 31 жовтня, багато дипломатів очікують, що Лондон буде дедалі більше покладатися на Сполучені Штати.

Дводенні переговори Болтона в понеділок і вівторок, в яких особлива увага приділяється Brexit, відображають спроби Білого дому зміцнити зв'язки із новим британським урядом прем'єр-міністра Бориса Джонсона після напружених відносин Трампа з колишнім прем'єр-міністром Терезою Мей.

Раніше Данилюк і Болтон обговорили відновлення території України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: