МОЗ розширив перелік безкоштовних ліків

Читать на русском
В Україні у рамках урядової програми Доступні ліки збільшили перелік безкоштовних ліків на 14 позицій.

В Україні у рамках урядової програми «Доступні ліки» збільшили перелік безкоштовних ліків на 14 позицій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на наказ Міністерства охорони здоров'я України.

У МОЗ пояснили, які ліки в лікарні видаватимуть безкоштовноЗ 2020 року пацієнти не повинні будуть закуповувати ліки, необхідні для лікування за направленням, якшо вони входять до Нацпереліку лікарських препаратів.

Нова редакція реєстру лікарських засобів, за які передбачена компенсація аптекам (реімбурсація), збільшився на 14 препаратів для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальну астму. Тепер у реєстрі 78 безкоштовних ліків.

В реєстрі знаходяться лікарські засоби не тільки вітчизняних фармацевтичних компаній, але й виробників з країн ЄС та Ізраїлю.

Зазначається, що станом на 15 серпня з 5,2 млн виписаних електронних рецептів погашено 4,2 млн. Більше 1,1 млн пацієнтів отримали необхідні ліки безкоштовно або з невеликою доплатою.

Нагадаємо, у випадках виникнення проблем з вакцинацією, українці можуть звернутися в Національну службу здоров'я (НСЗУ). Звертатися можна за телефоном гарячої лінії 1677.

Також у МОЗ попереджали про зростання захворюваністю на кір. Протягом 32-го тижня 2019 року в Україні захворіла на кір 261 особа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: