ДБР розповіло деталі обшуків у Одесі та Ізмаїлі

Читать на русском
Державне бюро розслідувань розповіло деталі обшуків в приміщеннях Одеської обласної ради та міської ради Ізмаїлу.

Державне бюро розслідувань розповіло деталі обшуків в приміщеннях Одеської обласної ради та міської ради Ізмаїлу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДБР.

Відзначається, що обшуки проходили в рамках розслідування кримінальної справи щодо розкрадання бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону.

У ДБР повідомили, що протягом 2015-2019 років Одеською обласною радою виділялися гроші на розвиток інфраструктури Ізмаїльського району Одеської області.

«Виділені на розвиток регіону бюджетні кошти були витрачені не за цільовим призначенням, оскільки будівельні роботи фактично не проводилися або проводилися не в повному обсязі. Підприємства, які брали участь у проведенні будівельних робіт, штучно визначалися переможцями за тендерними процедурами. Отримані бюджетні кошти в результаті перераховувалися на рахунки компаній-нерезидентів України, які можуть бути пов'язані з керівництвом Одеської обласної ради», - встановили в ДБР.

За даними бюро, контролем за проведенням цих робіт займалися чиновники міської ради Ізмаїлу. Справу кваліфікують за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Раніше правоохоронці проводили обшуки в Ірпінській міськраді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: