Карта ООС: ситуація на сході України на 15 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 15 серпня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка на лінії бойового зіткнення загострилася. Російсько-окупаційні війська знову вдалися до застосування заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Відверто ігноруючи рішення Тристоронньої контактної групи про повне і безстрокове припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування, окупанти декілька разів застосовували по позиціях підрозділів Об’єднаних сил міномети різних калібрів. Окрім цього, противник вів збройні провокації, переважно з гранатометів різних систем. Загалом російсько-окупаційні війська 13 разів відкривали вогонь по наших позиціях.

На превеликий жаль, вчора на лінії бойового зіткнення внаслідок ворожого обстрілу загинув один Український герой. Внаслідок обстрілу з гранатометів та великокаліберних кулеметів неподалік н.п. Хутор Вільний отримав поранення, несумісні з життям один наш герой, 1980 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким військовослужбовця, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ Об’єднаних сил

Тут після відносного затишшя вночі та вдень, ворог розпочав обстріли наших позицій з 17:50.

З напрямку від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки противник цілив по позиціях наших оборонців н.п. Південне. Ворожий обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів тривав протягом півгодини.

Одночасно з близько 19:00, протягом 40 хвилин, російсько-окупаційні війська вели мінометні обстріли позицій Українських героїв поблизу Новолуганського та Зайцевого. Загалом окупанти випустили 18 мін, 16 з яких – 120-го калібру. А по захисниках Зайцевого зафіксовано ще й ворожий обстріл з АГС.

З 23:30 з напрямку від Золотого-5 ворог відкрив прицільний вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших оборонцях н.п. Хутір Вільний.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід Об’єднаних сил

Тут вчора окупанти здійснили 9 прицільних обстрілів наших позицій. При цьому по три рази під ворожим вогнем перебували наші захисники н.п. Лебединське та Гнутове.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог вів обстріли в районі вказаних н.п., а також поблизу Пісків, Водяного та Миколаївки.

Обстановка на сьогодні, 15 серпня

Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 5 провокаційних обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ.

Майже одночасно після 05:00 ранку противник розпочав обстріли з гранатометів різних систем по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районах н.п. Гнутове, Пищевик та Павлопіль.

О 08:20 ранку ворог відкрив вогонь з РПГ по оборонцях Водяного. З 08:35 з підствольних гранатометів та стрілецької зброї окупанти цілили по позиціях наших воїнів в районі Опитного.

За наявною інформацією, втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку доби серед наших оборонців немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: