У Facebook визнали прослуховування розмов користувачів

Читать на русском
Метою збору інформації при цьому було підвищення відповідності рекламних оголошень та інформаційних пропозицій потребам користувачів.

Концерн Facebook користувався послугами сторонніх компаній для розшифровки аудіоповідомлень своїх користувачів.

Цей факт представники найбільшої в світі соцмережі визнали в заяві, витяги з якої оприлюднило інформагентство Bloomberg пізно ввечері у вівторок, 13 серпня, пише «Слово і Діло».

За словами представників Facebook, прослуховування і запис розмов користувачів проводилася тільки за згодою останніх та більше не практикується в соцмережі.

«Як і компанії Google і Apple, ми припинили аналізувати аудіозаписи розмов користувачів більше тижня тому», - йдеться в офіційній заяві компанії. Згідно із документом, за допомогою розшифровки анонімних аудіоповідомлень з чату служби Messenger компанія перевіряла ефективність роботи своєї програми-робота.

Метою збору інформації при цьому було підвищення відповідності рекламних оголошень та інформаційних пропозицій потребам користувачів.

У той же час співробітники компаній, які займалися розшифровкою голосових повідомлень, заявили агентству Bloomberg, що їм не повідомлялося ні походження записів, ні мета, для якої вони розшифровували. Часом це були розмови особистого характеру із вульгарною лексикою, йдеться в повідомленні. При цьому Facebook не повідомляв своїх користувачів про те, що записи їхніх розмов можуть потрапити до рук третіх осіб.

Нагадаємо, Facebook перевірить політичну рекламу в Україні.

Також відзначимо, в Facebook не знайшли доказів втручання РФ у референдум щодо Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: