Навколо результатів виборів у 210-му окрузі тривають судові процеси

Читать на русском
Шостий апеляційний суд почав розгляд позову, поданого кандидатом в народні депутати за одномандадтним виборчим округом номер 210 Сергієм Коровченком.

Сьогодні, 14 серпня, шостий апеляційний суд почав розгляд позову, поданого кандидатом в народні депутати за одномандадтним виборчим округом №210 Сергієм Коровченком.

Засідання суду почалося о 8 ранку.

Як пише «Слово і Діло», кандидат просить суд визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК № 1857 «Про питання встановлення окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 210 підсумків голосування в цьому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019».   У другому слуханні, яке призначено на 18 годину, голова ОВК 210 і представник Коровченка будуть оскаржувати «рішення суду про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії», де позивач виступає кандидат в народні депутати в 210 виборчому окрузі Борис Приходько.

Нагадаємо, тільки в 210 окрузі ЦВК досі офіційно не оголосила переможця виборів.

6 серпня після перерви ЦВК продовжила свою роботу в режимі засідання, під час якого прийняла протокол окружної виборчої комісії (ОВК) про підсумки голосування на окрузі № 210 з поміткою «уточнений», який зазначена комісія склала після повторного підрахунку голосів виборців на 33 виборчих дільницях цього округу по виконанню рішення суду.

Протокол ОВК №210 став останнім з 199 привезених окружними комісіями в ЦВК оригіналів протоколів за підсумками голосування на позачергових виборах нардепів 21 липня.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК, за результатами підрахунку голосів виборців в окрузі № 210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, за якого віддали свої голоси 21,24% виборців (16 тис. 541 голосів). При цьому його найближчий конкурент, самовисуванець Борис Приходько, отримав підтримку 21,11% виборців (16 тис. 440 голосів).

Нагадаємо, суд зобов'язав окружну виборчу комісію одномандатного округу № 210 в Чернігівській області визнати недійсним голосування на виборчій дільниці в геріатричному пансіонаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: