В Україні неефективно використали майже півмільярда на ремонт доріг

Читать на русском
Причиною цього є несвоєчасне і неповне прийняття управлінських рішень Укравтодором та обласними службами автомобільних доріг.

Протягом двох останніх років на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг загальнодержавного значення у Дніпропетровській, Хмельницькій та Закарпатській областях було неефективно використано 410 млн грн.

Про це напередодні повідомила Рахункова палата, пише «Слово і Діло».

В Україні запустили сайт, де можна стежити за витратами на ремонт дорігВ Україні запрацював портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту доріг. Інструмент калькулятор дозволяє порахувати суму коштів.

Зазначено, що загальний обсяг фінансування з державного бюджету дорожніх робіт в Україні протягом 2017 - 2018 років склав понад 25 млрд грн. З них Дніпропетровській області було виділено майже 893 млн грн (3,5%), Закарпатській - близько 833 млн грн (3,3%) і Хмельницькій - майже 617 млн ​​грн (2,4%).

«Аудит встановив, що із загального обсягу бюджетних коштів, виділених цим областям, 11,3 млн грн використано з недотриманням вимог законодавства, 399,2 млн грн - непродуктивно і 11,2 млн грн - не результативно», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що причиною цього є несвоєчасне і неповне прийняття управлінських рішень Укравтодором і службами автомобільних доріг цих областей.

За результатами аудиту, Рахункова палата рекомендує уряду забезпечити достатнє фінансування дорожніх робіт і першочергове фінансування об'єктів, на яких розпочато будівництво і ремонт, в Дніпропетровській (М-18, М-04), Хмельницькій (Н-03) та Закарпатській (Н-09) областях.

Раніше в Укравтодорі заявили, що цьогоріч будівництво нових доріг в Україні не перевищить 5% із загальної кількості дорожніх робіт. При цьому в найближчі п'ять років не варто очікувати будівництва нових доріг за державні кошти - тільки за кредитні гроші.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: