Житло для військових: Зубко та Полторак провалили однакову обіцянку

Читать на русском
Проект із будівництва гуртожитків для 23 тисяч військових-контрактників ще не завершений. Його реалізація планується до кінця року.
Слово і Діло

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко та міністр оборони Степан Полторак не виконали обіцянку забезпечити житлом 23 тисячі військовослужбовців.

Обіцянку міністри давали на початку березня, нагадує «Слово і Діло».

«Українські військові будуть забезпечені комфортним і затишним житлом. Чотири нових гуртожитки збудовані для десантників 95-ї бригади ЗСУ в Житомирській області. Загалом, заплановано побудувати 184 для 23 тисяч воїнів-контрактників», – заявив Зубко 11 березня.

За три дні Полторак повторив цю обіцянку: «Ми забезпечимо більш ніж 23 тисячі військовослужбовців житлом».

Станом на серпень триває реалізація проекту з будівництва 184 гуртожитків поліпшеного типу (в них зможуть розміститися 23 тисячі контрактників). Минулого року завершене будівництво та введені в експлуатацію 19 гуртожитків. До кінця 2019 року планувалося реалізувати цей проект і завершити будівництво ще 165 гуртожитків.

З огляду на те, що житло ще не готове, а Кабінет міністрів найближчим часом піде у відставку, Полторак і Зубко свою обіцянку виконати не встигли.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року українські військові в районі проведення ООС отримають модульні житлові будинки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: