Президент показав модульні житлові будинки для ООС

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року українські військові у районі проведення Операції об'єднаних сил отримають модульні житлові будинки з усіма необхідними умовами для комфортного проживання.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час презентації мобільних житлових модулів для розміщення військових в районі проведення ООС.

За його словами, усі бачили, які умови проживання в українських військових на Донбасі і тому була задача для них поліпшити житлові умови.

«Тут підготовлені мобільні хатинки для військових. Там все є - кондиціонери, пічка на зиму, окремі мобільні пральні, техніка класна,Bosch, туалети, душ. Щоб військові себе відчували нормальними людьми. Вони і є нормальні люди, мають бути і нормальні умови», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що пріоритетна задача - зупинити вогонь і закінчити війну, але разом з тим треба поліпшити умови для військових, оскільки це знадобиться і у мирних умовах. Зокрема, під час навчань.

Окуповані території: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Яким чином обіцяють повертати окупований Крим та частину Донбасу політичні партії, які можуть пройти до нового парламенту.

Президент розповів, що всього для військових в ООС необхідно 200 модульних комплексів, з яких 30 вже є ,а ще 10 будуть виготовлені найближчим часом.

Зеленський висловив сподівання, що до кінця року ця задача буде вирішена.

Як пояснив міністр оборони Степан Полторак, до кінця тижня модулі відправлять у зону ООС, де їх протягом місяця тестуватимуть військові, а надалі з усіма зауваженнями їх будуть виготовляти масово.

Нагадаємо, наприкінці травня президент Володимир Зеленський відвідав позиції українських бійців у зоні ООС в н.п. Станиця Луганська та Щастя.

Зокрема, попросив показати, де солдати вмиваються, де приймають душ, зайшов до ванної кімнати та посидів на ліжках, на яких сплять військові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: