Петренку не вдалося запровадити інститут зовнішнього аудиту НАЗК

Читать на русском
Верховна рада так і не ухвалила закон, який передбачає запровадження інституту зовнішнього аудиту НАЗК.

Міністр юстиції України Павло Петренко не виконав обіцянку запровадити інститут зовнішнього аудиту Національного агентства з питань запобігання корупції.

Таку обіцянку міністр дав у березні 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Нагадаємо, до Верховної ради внесли законопроект «Про внесення змін до закону України «Про запобігання корупції» (щодо вдосконалення порядку організації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції). За словами Петренка, в разі ухвалення законопроекту НАЗК залишається незалежним органом, керівництво Агентства нестиму персональну відповідальність за роботу, запроваджується механізм незалежного аудиту роботи.

Також зберігається прозорий конкурс із добору державних уповноважених та голови НАЗК. Працюватиме комісія, яка рекомендує уряду кандидатів на посади державних уповноважених та голови відомства. У законопроекті пропонується провести конкурс протягом двох місяців після набруття чинності законом за участю чинної комісії, що складається з представників парламенту, уряду, президента та громадянського суспільства. «Фактично, ми запроваджуємо інститут незалежного зовнішнього аудиту», – заявив Петренко.

Але станом на серпень цього року законопроект так і не був ухвалений Верховною радою. Минулого року Петренко коментував ситуацію з ініціативою в інтерв'ю «Слово і Діло»: «Уряд свою позицію не змінив. Закон у парламенті не розглядається, це не закон Мін'юсту або міністра Петренко, це урядовий законопроект, який був схвалений урядом і надісланий до парламенту. Парламент не знайшов поки в себе політичного бажання вдосконалити законодавство в частині роботи НАЗК».

З огляду на те, що інститут зовнішнього аудиту НАЗК так і не запровадили, а Кабінет міністрів найближчим часом піде у відставку, Петренко обіцянку не виконав.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які законопроекти попередників може ухвалити нова Верховна рада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: