На Банковій назвали терміни погашення боргу гірникам

Читать на русском
Станом на початок червня заборгованість шахтарям ДП Львіввугілля за лютий-квітень поточного року склала 216 млн гривень.

Представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про вирішення питання погашення боргів із заробітної плати працівникам держпідприємства Львіввугілля.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті глави держави у вівторок, 18 червня.

В Україні щомісяця гине один шахтарЗгідно з даними Міненерго, опублікованими правозахисниками, за п'ять років в Україні загинув 61 шахтар, тисячі травмувалися.

«Уже сьогодні на ДП Львіввугілля зайдуть гроші за паливо, яке почало відвантажуватися споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий - квітень будуть повністю погашені», - сказав Герус.

Також, за його словами, до 20 червня має бути повністю погашена заборгованість із заробітної плати перед гірниками ДП Волиньвугілля за квітень поточного року.

Як наголошується в повідомленні, станом на початок червня заборгованість шахтарям ДП Львіввугілля за лютий-квітень поточного року склала 216 млн гривень. Головна причина такої ситуації - відсутність попиту на вугілля, а також непрозорі і неринкові схеми в галузі.

Для погашення заборгованості перед шахтарями Міністерство фінансів виділило 41 млн гривень, решта 175 млн гривень - це небюджетні кошти, які були отримані завдяки діям, які привели до підвищення ефективності функціонування ринку вугілля в Україні.

Нагадаємо, 7 червня на Львівщині гірники шахт Межирічанська і Степова оголосили страйк. Вони відмовилися спускатися в забої до повного погашення заборгованості із заробітної плати.

Також гірники перекривали міжнародну трасу Львів - Рава-Руська з вимогою виплати заробітної плати.

Минулого тижня стало відомо, що ДП Львіввугілля отримало 50 млн гривень, які підуть на виплату заборгованості гірникам. Однак глава Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що ці гроші заблоковані в Укргазбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: