ОБСЄ: В Алчевську черги за «паспортами «ЛНР»

Читать на русском
Жителі окупованого міста отримують «паспорти» так званої ЛНР, щоб надалі отримати російський паспорт.

Спостерігачі ОБСЄ бачили в окупованому Алчевську чергу, в якій люди стояли з «паспортами «ЛНР» для отримання надалі паспорта громадянина РФ.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 19:30 9 серпня 2019 року.

Відзначається, що в Алчевську спостерігачі бачили чергу, а також людей із «паспортами «ЛНР».

«У н.п. Алчевськ (непідконтрольний уряду, 40 км на захід від Луганська) спостерігачі бачили близько 30 осіб (різного віку і статі), які стояли в черзі перед будівлею. Жінка (35 років) із черги розповіла, що чекає вже годину й офіс приймає тільки по 4-5 заяв за день. Чоловік (25 років) сказав, що подає документи для отримання так званого паспорта, який видається збройними формуваннями, для подальшого отримання паспорта громадянина Російської Федерації, де він живе і працює із 2014 року», - йдеться у звіті.

Зокрема, повідомляється, що співробітники СММ бачили жінку (55 років), хлопчика (14 років) і трьох чоловіків (25-35 років), які виходили із зазначеного будинку з «паспортами «ЛНР» у руках.

Раніше повідомлялося, що заявки на отримання російського громадянства подали близько 19-20 тисяч жителів тимчасово непідконтрольних Україні регіонів Донецької і Луганської областей.

Відзначимо, ФСБ ввела додаткові перевірки для паспортизації жителів ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: