Матіос назвав кількість жителів ОРДЛО, що отримали паспорти РФ

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що паспорти Російської Федерації отримали 13 тисяч жителів Донецької і Луганської областей.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що паспорти Російської Федерації отримали 13 тисяч жителів Донецької і Луганської областей.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав «Радіо НВ».

ЄС не буде ставити візи кримчанам у російські паспорти, видані після анексіїЗокрема, кримчанам доведеться звертатися за шенгенською візою в консульства країн ЄС, які розташовані в Україні.

Він зазначив, що зараз значна частина жителів ОРДЛО, які отримали російські паспорти, ідентифікована.

«У нас є повна картина, нами зараз - у процесі слідства - встановлюються всі, хто отримав таке громадянство, як в частині Донецької і Луганської областей - це великі цифри... На даний момент ми фактично володіємо ситуацією по більше 13 тисячах осіб - значна частина їх ідентифікована, вони перетинають лінію розмежування», - сказав головний військовий прокурор.

За його словами, слідчі діють у законний спосіб. Так, деякі українці, які звернулися за отриманням російського паспорта, вже допитані під час перетину ними КПВВ на Донбасі. У Російській Федерації стверджують, що заявки на отримання паспортів Росії подали близько 30 тис. жителів окупованих регіонів Донецької і Луганської областей. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявляв, що близько 7 тис. осіб паспорт РФ вже отримали.

Нагадаємо також, у розвідці Міноборони України заявляють, що на окупованому Донбасі від місцевих жителів вимагають прискорити подачу документів на російські паспорти.

Додамо, російський президент Володимир Путін підписав указ, який дозволяє отримати російське громадянство в спрощеному порядку українцям, які раніше жили в будь-якому районі Луганської або Донецької областей України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: