Україна і Туреччина створили підприємство з виробництва зброї

Читать на русском
У РНБО очікують, що створення спільного підприємства дозволить підвищити обороноздатність України і Туреччини.

Держкомпанія Укрспецекспорт, що входить до складу Укроборонпрому, і турецька компанія Baykar Defence, яка є одним з провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Про це напередодні повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони України, пише «Слово і Діло».

Зазначено, що головне завдання спільного підприємства - об'єднати потужності оборонних комплексів двох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій.

«Одним із перших проектів спільного підприємства стане розробка безпілотного літального апарату нового покоління. Цей дрон зможе вести детальну розвідку з високих ешелонів польоту, годинами знаходитися в повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість і наносити удари широким спектром високоточного озброєння», - йдеться в повідомленні.

У РНБО підкреслюють, що такі можливості нового дрону стануть можливими завдяки широкому використанню композитних матеріалів, цифрових технологій, а також двигунів українського виробництва, здатних надійно працювати в екстремальних умовах.

Також нові двигуни повинні забезпечити високу вантажопідйомність БПЛА, який «буде нести велику кількість озброєння, навіть у порівнянні зі звичайними літаками штурмової авіації».

У РНБО очікують, що створення спільного підприємства дозволить підвищити обороноздатність України і Туреччини.

Раніше Україна і Туреччина підписали договір про розвиток ділового співробітництва.

Також нагадаємо, в Туреччині назвали теми переговорів із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: