РФ провела випробування ядерної зброї – Міноборони США

Читать на русском
У Розвідувальному управлінні Міністерства оборони США заявили про ядерні випробування Росії.

В Розвідувальному управлінні Міністерства оборони США заявили, що Росія провела випробування ядерної зброї. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міноборони США.

«Влади США, включаючи розвідувальне співтовариство, оцінили, що Росія провела випробування ядерної зброї, які створили ядерний вихід», - йдеться в заяві відомства.

Інший інформації американська розвідка не оприлюднить.

«З приводу Китаю: інформація, озвучена в Інституті Гудзона, в поєднанні з відсутністю прозорості Китаю в їх діяльності по ядерних випробувань, природно, викликає запитання щодо цієї діяльності в зв'язку з мораторієм випробування ядерної зброї «нульового виходу», які дотримані США, Великобританією і Францією», - зазначили в Міноборони США.

Нагадаємо, в розвідувальному управлінні Міністерства оборони США запідозрили РФ у проведенні низькорівневих ядерних випробувань, що суперечить міжнародній ядерної угоді.

Американський генерал Роберт Ешлі заявив, що переконаний в порушення Росією Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Додамо, у квітні американський президент Дональд Трамп заявив, що Сполученим Штатам, Росії і Китаю необхідно відмовитися від своєї ядерної зброї.

Трамп доручив співробітникам своєї адміністрації підготувати грунт для укладення нової угоди з Росією і Китаєм про контроль над ядерними озброєннями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: