Адвокат екс-директора «Спецтехноекспорту» отримає документи аудиторів

Читать на русском
Столичний райсуд надав захиснику колишнього керівника оборонного підприємства доступ до документів аудиторів.

Адвокат колишнього директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула отримав тимчасовий доступ до документів Державної аудиторської служби України.

Таке рішення 30 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат Барбула подав до суду клопотання про надання доступ до документів Держаудитслужби, а саме до такої інформації: акту ревізії фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Завод 410 ЦА» за період з 1 листопада 2013 року по 1 липня 2016 року та довідки, складеної за результатами перевірки, в термін з 20 березня по 17 квітня 2018 року, стану виконання умов договорів комісії та зовнішньоекономічного контракту «Спецтехноекспорту».

Адвокат зазначав, що сторона обвинувачення зверталась до слідчих суддів суду із клопотаннями про застосування запобіжних заходів і продовження строку дії таких заходів, при цьому обґрунтовувала такі свої клопотання тими документами, доступ до яких наразі адвокат має бажання отримати. Водночас, до матеріалів клопотання детективом та прокурором долучені такі документи не в повному обсязі, а лише витяги з цих документів. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

Нагадаємо, суд залишив заарештованим майно екс-чиновника «Спецтехноекспорту». Також суд зобов'язав НАБУ надати повну експертизу директору СТЕ. Раніше суд продовжив домашній арешт екс-заступника директора СТЕ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: