«Відставка» Богдана: хто й навіщо зробив вкидання

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Найбільш правильний термін – недозвільнення. Вся ця історія з відставкою Богдана демонструє, що це такий специфічний інструмент – писати заяви про відставку заздалегідь. Свого часу Юлія Тимошенко також приймала такі заяви від своїх депутатів. Це не завжди допомагало, але тим не менш.

Таку думку в своєму блозі висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло».

«Так, заяву можна написати в будь-який момент. Але наразі вона вже є. І своїм коментарем Зеленський показав, що такі заяви є в нього й від усіх інших, і це такий інструмент контролю над командою. Мовляв, хлопці, ви всі тимчасові. Та й він сам також. І це не популізм, а демонстрація того, хто в країні головний», – зазначив Фесенко.

Хто й коли піде у відставку, вирішуватиме саме президент. Широко обговорюють версію про тиск американців, і якщо заява Богдана буде підписана в найближчі два тижні, до візиту Зеленського до США, це підтвердиться. Якщо ж Зеленський до США поїде, а відставки так і не буде, значить, говорили даремно, додав він.

«Велике питання в усій цій історії, хто й навіщо саме зараз зробив це вкидання. Головна версія – сам Богдан. Якщо це дійсно так, то для Богдана це матиме швидше негативні наслідки», – уточнив експерт.

Також, на його думку, з точки зору відносин журналістів із владою, це додатковий аргумент для останніх перевіряти інформацію, не довіряти витокам одразу, особливо коли вони в такій дивній формі. Анонімне джерело не може бути офіційним.

Можливо, таким чином хотіли спростувати чутки, що країною керує Богдан, шукаючи привід Зеленському продемонструвати, що головним у країні все ж є він. Інша річ, що подати цю тему можна було інакше, підкреслив він.

«Не беруся прогнозувати, чи відбуватимуться такі речі й у подальшому. Все можливо – при владі зараз люди нестандартні, тому й вчинки їхні відповідні. Нова влада завжди нас дивує сюрпризами», – резюмував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, після візиту Віталія Кличка до Нью-Йорка й зустрічі з Рудольфом Джуліані в ЗМІ з'явилася інформація про відставку Андрія Богдана. Богдан підтвердив наявність заяви. Зеленський же заявив, що такі заяви написали всі члени його команди, оскільки вони «не тримаються за крісла».

Подивитися, хто за професією та освітою новообрані народні депутати, можна тут.

Відзначимо, «Слово і Діло» склало портрет типового «слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: