Вбивства на Євромайдані: в ГПУ прокоментували затримання снайпера Нацгвардії

Читать на русском
Затриманий силовиками снайпер Національної гвардії України (НГУ), який стріляв в активістів Євромайдану, звільнений із правоохоронних органів в 2016 році.

Затриманий силовиками снайпер Національної гвардії України (НГУ), який стріляв в активістів Євромайдану, звільнений із правоохоронних органів в 2016 році.

Про це в коментарі 112 Україна повідомив начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури України Сергій Горбатюк, пише «Слово і Діло».

«Заарештований він був 3 листопада цього року за підозрою в перевищенні службових повноважень і здійсненні вбивства при обтяжуючих обставинах. Йому інкримінується скоєння спільно із іншими правоохоронними органами, зокрема «Беркутом», вбивства 20 лютого. Зараз він у СІЗО. На час затримання він не працював у правоохоронних органах. У 2016 році він був звільнений», - зазначив Горбатюк.

У прес-службі Нацгвардії заявили, що жоден чинний снайпер, який проходить службу в Національній гвардії України, не затриманий правоохоронними органами.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали снайпера Національної гвардії за підозрою у вбивстві активістів євромайдан на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року.

Раніше стало відомо, що ГПУ оголосила підозри в розгоні євромайдан двом колишнім «беркутівців».

Також нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко розповів про суди і потерпілих від дій правоохоронців на Майдані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: