Назвали основну причину пожеж у Сибіру

Читать на русском
Повідомляється, що раніше названі причини - спекотна погода, відсутність опадів і сухі грози не могли впливати на виникнення пожеж в Сибіру.

У Міністерстві Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих (МНС Росії) вважають, що основною причиною пожеж у Сибіру є необережне поводження з вогнем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що раніше названі причини - спекотна погода, відсутність опадів і сухі грози не могли впливати на виникнення пожеж в Сибіру.

«Проведена авіарозвідка показала, що більша частина вогнищ природних пожеж розташована поблизу доріг. Це дає підставу припустити, що основною причиною виникнення природних пожеж стало необережне поводження людини з вогнем», - сказав представник міністерства.

За даними, які навели в МНС, площа активного горіння становить на даний момент близько 57 тис. гектарів, на гасінні цих вогнищ зосереджені основні сили пожежників.

«Ліквідовано всі природні пожежі. Таким чином, загальна площа пожеж з 30 липня скоротилася на 25%», - сказали у відомстві.

Нагадаємо, станом на 5 серпня площа лісових пожеж в Сибіру і на Далекому Сході скоротилася, зараз вона становить 2,4 млн га.

Раніше в Росії відкрили першу кримінальну справу через пожежу в Сибіру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: