У Росії порушили першу кримінальну справу щодо пожеж у Сибіру

Читать на русском
Співробітників регіонального міністерства лісового господарства звинувачують у халатності.

У місті Красноярську Російської Федерації порушено першу кримінальну справу за масштабних лісових пожеж у Сибіру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Слідчого комітету Росії.

Як повідомляється, співробітників регіонального міністерства лісового господарства звинувачують у халатності.

«Слідчими органами Слідчого комітету РФ по Красноярському краю стосовно посадових осіб регіонального міністерства лісового господарства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1.1 ст. 293 КК РФ (недбалість)», - йдеться в повідомленні.

На думку слідчих, посадові особи з березня нинішнього року не здійснювали необхідних дій для ліквідації загорянь, з-за чого вогонь поширився на більшій площі. Сума збитків встановлюється.

«Проводяться слідчі дії та оперативні заходи, спрямовані на виявлення особи (осіб), причетного до його скоєння, вирішується питання про призначення і виробництві необхідних експертиз, допитуються свідки», - йдеться в повідомленні.

Площа пожеж в Сибіру, за останніми даними, досягла майже трьох млн гектарів. У гасінні вогню беруть участь близько трьох тисяч осіб, 390 одиниць техніки, 28 літаків і вертольотів.

Нагадаємо, з-за масштабних лісових пожеж у Сибіру, а саме на території Іркутської області, Красноярського краю, в деяких районах Забайкальського краю, Бурятії і Якутії ввели режим надзвичайної ситуації.

Крім того, дим від масштабних лісових пожеж у Сибіру досяг узбережжя Аляски і Канади. Про це свідчать дані з супутникових знімків, зроблених агентством NASA.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: