У трьох регіонах в РФ запровадили режим НС через пожежі в Сибіру – фото

Читать на русском

У Сибіру в РФ вже тиждень пожежами охоплена тайга. Користувачі пишуть в соцмережах, що в містах через дим не можна навіть за хлібом вийти.
Фото - РИА Новости.

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) назвав тривожною тенденцію потужних лісових пожеж в Росії.

Як пише «Слово і Діло», згідно з даними організації, щорічно в країні вогнем знищується близько 10 млн га зелених територій, і в найближчій перспективі РФ може залишитися без промислового лісу.

«Звичайно, на площі, яку пройшов вогонь, гине лише третина дерев - велика частина виживає. Наприклад, в Примор'ї найстійкіша до вогню порода - дуб, і часто дубняки переживають багаторазові пожежі, але їх деревина вже не годиться для лісозаготівлі. І так з усіма породами: після пожежі дерево стає некондиційним. І якщо пожежі в країні продовжаться в тих же обсягах, що й останні роки, через 10 років ми ризикуємо повністю втратити весь промисловий ліс», - заявив експерт лісової програми Всесвітнього фонду дикої природи Костянтин Кобяков.

Як відомо, в Росії горять ліси в Сибіру і на Далекому Сході. За даними Greenpeace, площа, пройдена лісовими пожежами в цьому сезоні, вже перевищила 12 млн га - це більше площі Португалії чи Словаччині та Хорватії разом узятих.

Найпотужніші лісові пожежі в даний час в Іркутській області, Красноярському краї і Якутії. Загальна площа природних пожеж в цих регіонах досягає 3 млн гектарів, йдеться на сайті Авіалісохорони.

У соцмережах користувачі критикують владу, що не гасять лісові пожежі і пишуть, що через дим «навіть в магазин вийти неможливо».

Раніше експерт розповів, що події в РФ - це ще не політична криза, але ознака того, що система влади в РФ тріщить по різним напрямкам все більше.

Також у Дніпропетровській області оголосили про надзвичайну пожежну небезпеку. Так, протягом доби рятувальники ліквідували 16 пожеж в екологічних системах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: