Пожежа в Нотр-Дамі: через загрозу отруєння свинцем подали до суду

Читать на русском
Французька група із захисту навколишнього середовища Robin des Bois подала до суду через потенційну загрозу для здоров'я від свинцю, який потрапив у навколишнє середовище під час пожежі в соборі Нотр-Дам.

Французька група із захисту навколишнього середовища Robin des Bois подала до суду через потенційну загрозу для здоров'я громадськості від свинцю, який потрапив у навколишнє середовище під час пожежі в соборі Нотр-Дам.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє АР.

Макрон пообіцяв відновити собор Паризької БогоматеріПрезидент підкреслив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію розвитку подій: вдалося врятувати фасад собору і його вежі.

У вогні 15 квітня розплавилися близько 300 тонн свинцю з даху і дзвіниці собору. Високий рівень свинцю пізніше було виявлено в навколишньому повітрі.

Robin des Bois заявила, що подала позов у зв’язку з навмисною загрозою людському життю. Група стверджує, що паризькі чиновники мали негайно вжити заходів для захисту громадськості.

У позові не зазначені конкретні особи як обвинувачувані. Паризька мерія поки не стала коментувати позов.

Влада Парижа раніше наказала провести ретельне очищення у школах біля собору Нотр-Дам, оскільки рівень свинцю у них після квітневої пожежі виявився значно перевищеним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: