Кабмін створив Інститут розвитку освіти

Читать на русском
Установа займатиметься реформою середньої освіти до 2029 року - розроблятиме навчальні програми та підвищуватиме кваліфікацію викладачів.

Кабінет Міністрів створив державну установу Український інститут розвитку освіти. Інститут працюватиме над реформою загальної середньої освіти.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в розпорядженні Кабміну №593-р у понеділок, 5 серпня.

Інститут працюватиме під управлінням Міністерства освіти і науки. Міносвіти доручено протягом 3-х місяців затвердити статут і структуру Інституту та здійснити організаційні заходи щодо матеріально-технічного та кадрового забезпечення закладу в межах видатків, передбачених у державному бюджеті на утримання установ, що належать до сфери управління Міносвіти.

«Діяльність установи сприятиме координації організаційного та методичного забезпечення впровадження концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року», - йдеться в супровідній інформації.

Відзначається, що заклад, зокрема, займатиметься розробкою держстандартів, освітніх і навчальних програм, питаннями підвищення кваліфікації педагогічних працівників і забезпеченням підручниками педагогів та учнів.

Нагадаємо, раніше назвали 10 найпопулярніших спеціальностей 2019 року для студентів.

Також в Міносвіти дали відповіді на найпоширеніші запитання абітурієнтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: