Естонія відмовилася визнавати паспорти, видані Росією жителям ОРДЛО

Читать на русском
Естонія не визнаватиме паспорти Російської Федерації, видані жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей України за спрощеною процедурою після 24 квітня поточного року.

Естонія не визнаватиме паспорти Російської Федерації, видані жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей України за спрощеною процедурою після 24 квітня поточного року.

Таке рішення Міністерство закордонних справ Естонії схвалило сьогодні, 5 серпня, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Передбачено виключення для тих, хто до отримання паспорта був громадянином Російської Федерації. За словами міністра закордонних справ Естонії Урмаса Рейнсалу, спрощуючи процедуру видачі російських паспортів жителям Східної України, РФ намагається підірвати незалежність України і затягнути нинішню нестабільну ситуацію на сході України.

Естонія висловлює своє принципове засудження дій Кремля.

Рейнсалу висловив надію, що інші держави - члени Євросоюзу і міжнародне співтовариство невдовзі ухвалять аналогічні рішення.

«Наш обов'язок - продовжувати активно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України», - заявив голова МЗС Естонії.

Відзначають, що раніше Естонія ухвалила рішення не визнавати паспорта РФ, видані жителям анексованого Криму і Севастополя після 18 березня 2014 року, якщо їхній власник раніше не був громадянином Росії.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. І з 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Також відзначимо, Волкер розкритикував паспортизацію Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: