Зеленський заперечує використання лобістів у США

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заперечує, що між першим та другим туром президентських виборів в Україні користувався послугами лобістів у США.

Президент Володимир Зеленський заперечує, що між першим та другим туром президентських виборів в Україні користувався послугами лобістів у США.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам у Трускавці, передає Радіо Свобода

«Я ніколи ніким не користувався. Мені не потрібне лобі, ви знаєте це прекрасно, яка довіра до мене у людей. Я ніколи не зустрічався ні з одним лобістом, ні з одним посередником, нікого про це не просив», — сказав Зеленський.

Контракт Зеленського з американськими лобістами розміщений на сайті Мін'юсту США На уточнювальне запитання, чи не міг це зробити хтось, замість нього, Зеленський сказав: «Я не знаю, напевне, вони ж там брехню не пишуть — хтось може (замовляв послуги лобістів у США — ред.), я цього не робив, мені це непотрібно, я нікому ніякої копійки не платив».

Напередодні лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC відзвітувала про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського в США між першим та другим туром президентських виборів в Україні. Компанія в офіційних документах зазначила, що отримала за свої послуги гонорар $60 тисяч та відшкодування витрат $9 371.

Згідно зі звітом, американські лобісти, починаючи з 3 квітня і до 21 травня 2019 року, коли було закрито контракт, займалися організацією зустрічей представників Зеленського у Вашингтоні. Для цього вони контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним департаментом, CNN та The Washington Post тощо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: