Данилюк розповів про переговори із західними партнерами щодо податкової амністії

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк підтвердив, що Україна веде переговори із західними партнерами з питання проведення податкової амністії.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк підтвердив, що Україна веде переговори із західними партнерами з питання проведення податкової амністії.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в ефірі Радіо НВ.

Амністія капіталу: як команда Зе хоче реформувати економіку та чи підтримає це ВРУ команді Зеленського розглядають можливість запровадження загального декларування доходів громадян та податкової амністії.

Данилюк підкреслив, що першочергове завдання такої амністії - результативність.

«Так, ми ведемо переговори з цього приводу. Питання завжди умов, тобто яка ставка... Перше, вона (амністія капіталу, - ред.) має дати результат, тому що, якщо подивитися на приклади інших країн, зокрема Італії, нещодавно була амністія в Молдові проведена, то вони не надто успішні... Дуже часто одна з причин - це слабкість самої податкової», - сказав він.

Ключовою умовою проведення податкової амністії, зі слів Данилюка, є реформування податкової служби.

«Другою, звичайно, є ставка, за якою відбувається амністія... Це політичне питання, насправді. І де ця межа, нам ще треба визначити», - додав секретар РНБО.

Він підкреслив, що гроші, зароблені корупційним або якимось іншим кримінальним шляхом, не повинні підлягати амністії.

Нагадаємо, під час зустрічі з представниками бізнесу в червні президент України Володимир Зеленський анонсував податкову амністію для бізнесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: