Члени ДВК роздавали бюлетені не тим виборцям – прокуратура

Читать на русском
П’ятьох членів дільничної виборчої комісії на Закарпатті підозрюють у наданні виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати.
Фото «Слово і Діло».

П’ятьох членів дільничної виборчої комісії на Закарпатті підозрюють у наданні виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати.

Як пише «Слово і Діло», про це у п’ятницю повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Киянин із вищою освітою: портрет типового «слуги народу»Середньостатистичний депутат від Слуги народу – це чоловік 39 років із вищою освітою, який займався підприємництвом.

Вказується, що слідчі нацполіції і детективи поліції Закарпаття повідомили про підозру п’яти членам дільничної виборчої комісії у с. Суха, Іршавського району.

«В рамках досудового розслідування наразі встановлено, що підозрювані, будучи членами дільничної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 69 з виборів народних депутатів України, діючи за попередньою змовою між собою, видали бюлетені для голосування особам, які не мали права їх отримувати», - сказано у повідомленні.

Загалом, таким чином було видано понад 90 бюлетенів особам, які не мали право на їх отримання на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної ради України перебували за кордоном.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.158-1 КК України, тобто надання виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, на 69 окрузі переміг позафракційний депутат Віктор Балога.

Як відомом, Центральна виборча комісія визнала обраними 160 народних депутатів України.

Раніше голова ЦВК Тетяна Сліпачук розповіла, що саме може вплинути на результати виборів у Верховну раду. За її словами, при встановленні результатів ЦВК отримав 74 судові позови щодо оскарження результатів виборів, які має розглянути суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: