В Україні набув чинності закон про вимоги до органічного виробництва та маркування продукції

Читать на русском
Новий закон встановлює вимоги до виробництва органічної продукції за галузями, її обігу, маркування та реалізації, а також механізм сертифікації органічного виробництва
Ілюстративне фото.

В Україні введено в дію закон про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції 2740-VIII.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-служба Мінагрополітики.

Нові правила маркування харчових продуктів: що змінитьсяПарламент проголосував в першому читанні законопроект щодо врегулювання порядку маркування харчових продуктів.

«Органічні продукти українського виробництва стають більш затребуваними на іноземних ринках: за останні кілька років наша держава стала важливим постачальником органічної продукції на західні ринки, зайнявши четверте місце серед експортерів органічної продукції до країн ЄС», - зазначила заступник директора департаменту продовольства – начальник відділу підакцизної продукції Людмила Хомічак.

Новий закон встановлює вимоги до виробництва органічної продукції за галузями, її обігу, маркування та реалізації, а також механізм сертифікації органічного виробництва. Крім того, запроваджує реєстри операторів, органів сертифікації, органічного насіння і садивного матеріалу.

Таким чином мають намір підвищити рівень прозорості органічного ринку, а також рівень відповідальності його учасників, забезпечити захист операторів від недобросовісної конкуренції та посилити довіру споживача до продукції маркованої як органічна.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила цей закон в цілому у липні 2018 року.

Експерт розповів «Слово і Діло» про нові правила маркування продуктів та, що приховують виробники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: