Німеччина відмовилася брати участь у військовій місії США в Ормузькій протоці

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас виключив участь Берліна в місії США щодо забезпечення безпеки судноплавства в Ормузькій протоці.

Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас виключив участь Берліна в місії США щодо забезпечення безпеки судноплавства в Ормузькій протоці.

Як пише «Слово і Діло», Вашингтон офіційно запропонували Німеччині, Франції і Великій Британії приєднатися до військово-морської місії із забезпечення судноплавства через протоку «для боротьби з іранською агресією», передає Reuters.

За словами голови МЗС ФРН, Німеччина не братиме участі у військово-морській місії, оскільки вона хоче послабити напруженість у відносинах з Іраном і не бачить військового вирішення проблеми.

«Німеччина не братиме участь в морській місії, запропонованій Сполученими Штатами», — сказав Маас, додавши, що ситуація в регіоні залишається дуже напруженою, і необхідно зробити все можливе, щоб уникнути ескалації.

Нагадаємо, що США вирішили створити міжнародну коаліцію для патрулювання вод на тлі блокування Іраном вільного судноплавства в Ормузькій протоці і його атак проти іноземних танкерів.

Раніше в липні Корпус вартових Ісламської революції захопив британський нафтовий танкер Stena Impero під час проходу через Ормузську протоку.

Це стало відповіддю на затримання морською піхотою Великої Британії в Гібралтарі іранського танкера, який займався доставкою нафти в Сирію в обхід секторальних санкцій ЄС і США.

Крім того, 13 червня в Оманській затоці зазнали нападу два нафтові танкери, а місяць перед цим в результаті диверсій були пошкоджені чотири судна біля узбережжя ОАЕ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: