Гройсман не встиг перезавантажити Службу внутрішньої безпеки ДФС

Читать на русском
Концепція реформи Служби внутрішньої безпеки Фіскальної служби перебуває на стадії розробки.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не виконав обіцянку повністю перезавантажити Службу внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби.

Обіцянка він давав у вересні 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Відбудеться повна реформа перезавантаження Служби внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби. Внутрішня безпека – це має бути дуже серйозний контркоррупціонний орган всередині самої системи ДФС, і ми його перезавантажимо, створимо там нові стимули мотивації. Ми публічно відберемо туди людей, щоб вони мали високу довіру, й таким чином ми підірвемо будь-які корупційні основи всередині самої системи», – розповів глава уряду.

У лютому 2018 року в ДФС повідомили, що в межах реформи відомства була проведена реорганізація підрозділів внутрішньої безпеки. Вона дозволила створити функціональні митну й податкову вертикалі, ефективно організувати роботу підрозділів за рахунок оптимізації, централізувати основні функції та впровадити стандарти їх виконання. В підсумку оновилося 35% особового складу.

Концепція реформування системи внутрішньої безпеки була розроблена ще в 2017 році, але роботу над документом продовжили на 2018-2019 роки. Мета концепції – вдосконалити організаційно-правові основи діяльності інституції внутрішньої безпеки та впровадити систему протидії корупції.

З огляду на те, що реформування Служби внутрішньої безпеки ДФС не завершене, лише триває розробка концепції, Гройсман обіцянку не виконав.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України звільнив в. о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: