Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв перезавантажити Службу внутрішньої безпеки ДФС

27 вересня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв повністю перезавантажити Службу внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби.
Не виконано
Сказано 27 вересня 2016 р.

Джерело

  • http://www.5.ua/ekonomika/hroisman-my-povnistiu-perezavantazhymo-sluzhbu-vnutrishnoi-bezpeky-dfs-126770.html
  • Електронний лист керівника Управління забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю КМУ Роксолани Стадник від 16 січня 2016 року
  • Лист ДФС від 14 лютого 2018 року
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/miroslav-prodan-pidrozdili-vnutrishnoyi-bezpeki-dfs-budut-reformovani
  • https://ukurier.gov.ua/uk/articles/vid-povnovazhen-zalezhit-rezultativnist/

Результат

Відповідно до листа ДФС від 14 лютого 2018 року, в рамках реформування ДФС проведено реорганізацію підрозділів внутрішньої безпеки. Шляхом реорганізації Головного управління внутрішньої безпеки ДФС створено спеціалізовані управління. За прикладом центрального апарату реорганізовані підрозділи внутрішньої безпеки головних управлінь ДФС у областях, м. Києві та Офісу великих платників податків ДФС.

Реорганізація підрозділів внутрішньої безпеки дозволила створити функціональні митну та податкові вертикалі, ефективно організувати роботу підрозділів за рахунок оптимізації, централізувати основні функції та впровадити стандарти їх виконання. За результатами проведених заходів оновлено 35% особового складу.

22 березня 2018 року в.о. голови ДФС Мирослав Продан заявив, що на підрозділи внутрішньої безпеки ДФС чекає кардинальне переформатування. Цей процес має розпочатися найближчим часом в рамках Концепції реформування інституції внутрішньої безпеки.

Відповідно до інформації керівника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Ігора Шкурата від травня 2019 року, у 2017 році на виконання доручення Кабміну було розроблено та направлено до Мінфіну проект концепції реформування системи внутрішньої безпеки ДФС, роботу над цим документом було продовжено у 2018-2019 роках із залученням науковців. Метою концепції є вдосконалення організаційно-правових засад діяльності інституції внутрішньої безпеки та запровадження дієвої системи протидії корупції з урахуванням основних напрямів діяльності відомства.

Враховуючи те, що реформування Служби внутрішньої безпеки ДФС не завершено, тому обіцянці незадовго до відставки уряду присвоєно статус «не виконано».