Росія сплатила Україні частину компенсації за забруднення «Дружби»

Читать на русском
У компанії відзначили, що ця сума дозволила покрити недоотриманий дохід, викликаний тимчасовою зупинкою транзиту в квітні.

АТ Укртранснафта отримало від ВАТ Транснефть частину компенсації в розмірі понад 2,3 млн євро за потрапляння нафти із підвищеним вмістом хлорорганічних сполук в українську ділянку нафтопроводу «Дружба».

Про це повідомляє прес-служба Укртранснафти на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

У компанії відзначили, що ця сума дозволила покрити недоотриманий дохід, викликаний тимчасовою зупинкою транзиту в квітні.

У Укртранснафті також пояснили, що розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до діючого договору на транзит і залежить від періоду резервування ПАТ Транснефть потужностей української нафтотранспортної системи, в яку потрапила нафта з підвищеним вмістом хлорорганики.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року Укртранснафта вимушено призупинила роботу української ділянки нафтопроводу «Дружба» через відмову прийому російської сировини з підвищеним вмістом хлорорганіки на приймально-сдавальній ділянці «Будковце» (Словаччина) і відсутності вільних резервуарів на приймально-сдавальній ділянці нафти «Фенешлітке» (Угорщина).

Відновити транзит російської нафти в країни Євросоюзу Укртранснафті вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину. Згодом, 17 травня, в зв'язку з необхідністю європейським партнерам додаткового часу на проведення підготовчих заходів, оператор нафтотранспортної системи України вдруге вимушено призупинив транзит і відновив його 21 травня.

З моменту відновлення транзиту АТ Укртранснафта не зафіксувало повторних випадків надходження нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук в українську ділянку нафтопроводу «Дружба» і забезпечує транзит до Європи в плановому режимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: