Трубопровід «Дружба» розпочне роботу через місяць

Читать на русском
Часткові поставки будуть здійснюватися ще в червні, проте повний запуск усіх трьох гілок планують у липні.

Експлуатація всіх трьох гілок трубопроводу Дружба розпочнеться 1 липня.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні польської компанії-оператора трубопроводу PERN за підсумками переговорів у Москві про постачання російської нафти.

«Часткове відновлення поставок сировини з Росії трубопроводом Дружба настане 10 червня... Однак 1 липня всі три нитки нафтопроводу будуть включені в експлуатацію», - інформувала компанія.

Крім того, компанія PERN зазначила, що як оператор трубопроводу на території Польщі, готова оперативно відновити закачку.

У повідомленні компанії також зазначено, що в ході переговорів «сторони погодили процедуру розгляду претензій нафтопереробних заводів, які отримують сировину з Росії».

У зустрічі взяли участь виробники, дистриб'ютори та споживачі нафти, що транспортується через трубопровід Дружба до Польщі і Німеччини.

Нагадаємо, 19 квітня Белнефтехим повідомив про різке погіршення якості нафти, що надходить із Росії. Пізніше стало відомо, що Білорусь тимчасово обмежила поставки нафтопродуктів на експорт до Польщі, України і країн Балтії.

Лише 2 травня в Білорусь почала надходити чиста російська нафта нафтопроводом Дружба.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: