У Мінську домовилися про початок розмінування територій біля мосту в Станиці Луганській

Читать на русском
Тристороння контактна група в ході засідання в Мінську сьогодні, 31 липня, домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

Тристороння контактна група в ході засідання в Мінську сьогодні, 31 липня, домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-секретаря представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарки Оліфер у Facebook.

За її словами, українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту моста в Станиці Луганській.

Російськомовний канал: чи вийде достукатися до тих, хто на Донбасі?У Зеленського планують запустити міжнародний російськомовний канал. Як говорять в ОПУ, мета актуальна на окупованих територіях Донбасу та Криму.

«Українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту моста в Станиці Луганській. Досягнуто домовленості про початок розмінування прилеглих до мосту територій із завтрашнього дня», - повідомила Оліфер.

Також вона підкреслила, що до початку ремонту моста має бути прибраний блокпост і символи квазіугрупувань незаконних збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей.

«До початку ремонту на мосту має бути прибрано блокпост і символи квазіугруповань НЗФ ОРЛО, подальший демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської має бути одночасним і дзеркальним», - повідомила прес-секретар.

Крім цього, ТКГ констатувала, що в цілому оголошений 21 липня режим тиші на Донбасі зберігається і за цей період не було жертв серед мирних жителів.

«Разом із тим не виконуються домовленості про надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території ОРДЛО», - додала вона.

Нагадаємо, Кабмін підготував план відновлення моста в Станиці Луганській.

Також відзначимо, ОБСЄ не може провести верифікацію розведення сил біля Станиці Луганській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: