Російськомовний канал: чи вийде достукатися до тих, хто на Донбасі?

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки
Андрій Горбенкополітолог

Виглядає так, що це взагалі запит на Росію. Такі ініціативи не відповідають національним інтересам України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт із питань державної безпеки Василь Вовк.

«Якщо вже хочуть створити канал, то хіба не можна покривати українською мовою? Чи на Донбасі не розуміють української? Та навіть на сході Росії значний відсоток населення – україномовні люди, які розуміють українську. Ба більше, в Москві також добре розуміють українську мову. Для чого російськомовний канал? Щоб в унісон з РФ віщати?», – зазначив Вовк.

За його словами, саме через такі ініціативи Україна програє в інформаційному сенсі російській пропаганді. Ця ідея протирічить національним інтересам України

Політолог Андрій Горбенко підкреслив, що така ініціатива безглузда й наївна.

«По-перше, хто заважав до цього часу це зробити? По-друге, вже є різні канали. Але це так не працює. Не можна сказати, що ми будемо робити правду або неправду про Україну. Ми завжди відштовхуємося від того, що може й хоче почути аудиторія. Припустимо, аудиторія – населення Донбасу, яке може змінити думку про Україну. На жаль, їм не потрібна правда», – пояснив він.

Те, що для нас буде правдою, для жителів Донбасу не буде такою ж правдою, хоча ця інформація може й відповідати дійсності. Для них правда зовсім інша. Коли ми говоримо про те, що в нас були найчесніші вибори за всю історію, це наша правда. Вони вважатимуть, що це пропаганда, уточнив експерт.

Крім того, навряд чи одного каналу вистачить, при тому, що вони й так є. Хто хоче знайти інформацію будь-якої якості правди, вже може це зробити, додав він.

На його думку, це хороша ініціатива для громадської організації на п'ять осіб у 2014 році. З точки зору політика верхнього ешелону, якщо дипломатично, то це звучить максимально наївно.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«З точки зору інформаційних технологій, спілкування, ця ідея просто безглузда, наївна та неефективна», – констатував Горбенко.

В Офісі прзидента говорять, що цей телеканал буде державним, і вже домовляються з приватними каналами про передачу прав на використання їхнього найкращого контенту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб закінчити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: