«Укрнафта» виграла в Росії суд щодо майна в Криму

Читать на русском
ПАТ Укрнафта відсудило в Російської Федерації понад 40 млн доларів за націоналізовані заправки в анексованому Криму.

Публічне акціонерне товариство «Укрнафта» відсудило у Російської Федерації понад 40 млн доларів за «націоналізовані» заправки в анексованому Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

Повідомляється, що 12 квітня арбітраж стягнув з Росії на користь «Укрнафти» 44,4 млн доларів компенсації за захоплення майна. Відзначимо, що в 2014 році в Криму захопили адміністративні приміщення та 16 автозаправних станцій компанії. Крім того, російська сторона відшкодує 3,5 млн доларів арбітражних витрат. Також суд постановив, що на суму компенсації «Укрнафті» нараховуються відсотки з 22 квітня 2014 року, сума яких на сьогодні складає понад 5,5 млн доларів.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року суд Швейцарії став на захист «Укрнафти» у справі щодо захоплення Росією активів в Криму і встановив, що компанія була інвестором за угодою з РФ про заохочення і взаємний захист інвестицій, а майно на території Криму - інвестиціями.

Зазначимо, в листопаді минулого року арбітраж в Парижі зобов'язав Росію виплатити Ощадбанку 1,3 млрд доларів за окупацію Криму. Сукупні збитки української від анексії Криму перевищують трильйон гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: