Росія оскаржила рішення суду за позовами про Крим

Читать на русском
Арбітри винесли рішення на користь позивачів, не встановивши, що Крим є суверенною територією Росії, відзначили в Мін'юсті РФ.

Росія оскаржила рішення Міжнародного арбітражного суду за позовами українських компаній щодо втрачених активів в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Мін'юсту РФ у вівторок, 4 червня.

«27 травня Росія подала до Верховного суду Швейцарії заяви про скасування арбітражних рішень, винесених за позовами компаній Укрнафта, Стабіл та інших. 31 травня суд підтвердив отримання заяв», - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що в заявах про скасування Росія привела розгорнуті аргументи, які «підтверджують неправомірність винесених арбітражними трибуналами рішень".

В якості таких аргументів на російському Мін'юсті зазначили, що "арбітри винесли рішення на користь позивачів, не встановивши, що півострів Крим є суверенною територією Росії».

«Тим не менше, Трибунал постановив, що Росія несе відповідальність відповідно до норм двосторонньої угоди між Росією та Україною», - йдеться в прес-релізі.

Також російська сторона стверджує, що «інвестиції позивачів були придбані незаконним способом, у тому числі, через корпоративні захоплення і незаконну приватизацію».

«Арбітражне рішення, що захищає такого інвестора, не може бути визнане і приведене у виконання в країнах з розвиненою системою права», - резюмували в Мін'юсті РФ.

Нагадаємо, 16 квітня Міжнародний арбітражний суд прийняв рішення стягнути з РФ на користь Укрнафти 44,4 млн доларів компенсації за експропріацію майна компанії в анексованому Криму. Йдеться про 16 АЗС, які захопили незаконні збройні формування у квітні 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: