Верховна рада IX скликання: чи буде її робота ефективною

Читать на русском
Євген Магдакандидат політичних наук

Кількість професіоналів у Верховній раді IX скликання може бути більшою, ніж про це думають сьогодні. Інша річ, що парламентське скликання оновилося на 80%, тому люди, які прийшли туди працювати, не мають відповідного досвіду законодавчої роботи, що має бути системною й послідовною.

Таку думку в своєму блозі висловив політолог, виконавчий директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Парламентська більшість, на жаль, не виглядає об’єднаною спільною ідеологією та баченням перспектив розвитку України, а брак політичного досвіду в президента Володимира Зеленського створює додатковий ефект турбулентності державної політики», – зазначив Магда.

З огляду на це, склвдно прогнозувати високу ефективність роботи Верховної ради IX скликання, додав він.

Від якої політичної сили проходить більше жінок до Ради нового скликанняУ Верховній раді нового скликання буде близько 20 відсотків жінок. У парламенті восьмого скликання було тільки 12 відсотків.

На його думку, отримання депутатського мандата може спричинити вау-ефект для багатьох народних обранців, не лише для «Слуги народу». Проте Україна не мала досвіду ефективного управління настільки великою парламентською фракцією, й розраховувати, що вона буде створена швидко та без проблем, щонайменше наївно.

«До того ж на новий склад парламенту тиснутимуть численні проблеми: необхідність ухвалення бюджету-2020, визначення позицій щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, перспективи розбудови газових відносин із Росією», – пояснив експерт.

«Впевнений, що Кремль не дасть Україні жодної перерви. Навпаки, намагатиметься скористатися періодом об’єктивної слабкості та поганої підготовленості української влади у власних інтересах», – резюмував Євген Магда.

Кого з нардепів українці більше не побачать у парламенті – за посиланням. Також читайте, від якої політичної сили проходить більше жінок до Ради нового скликання.

Раніше ми писали, яку освіту здобули нардепи VIII скликання. Детальніше – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: