Представники п'яти країн обговорили ядерну угоду

Читать на русском
Представники Ірану, Росії, Китаю, Франції, Великобританії та Німеччини обговорили збереження угоди.

Заступники міністрів закордонних справ Ірану і «групи 4 + 1» - Росії, Китаю, Франції, Великобританії і Німеччині - провели 28 липня у Відні зустріч з метою порятунку угоди щодо ядерної програми.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє австрійський громадський мовник ORF.

За словами міністра закордонних справ Ірану Аббаса Аракчи, сторони не прийшли до угоди.

«Атмосфера була конструктивною. Обговорення пройшло добре. Не можу сказати, що ми все вирішили, але є багато зобов'язань», - заявив після зустрічі заступник міністра закордонних справ Ірану, додавши, що Іран продовжить скорочувати свої зобов'язання в рамках Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми Ірану.

Він заявив, що учасники СВПД найближчим часом мають намір провести зустріч на рівні міністрів, однак поки її дата не визначена.

Нагадаємо, раніше Іран заявив, що готовий до переговорів зі Сполученими Штатами, якщо Вашингтон скасує санкції і повернеться до ув'язненої ядерної програми 2015 року.

При цьому пізніше Іран відмовився обговорювати свою ракетну програму з іншими країнами. Зокрема, прес-секретар іранської місії Організації Об'єднаних Націй Алирез Мирусефи заявив, що програма балістичних ракет Ірану не підлягає обговоренню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: