Реєстр українських корупціонерів закрили

Читать на русском
Майже 24 тисячі корупціонерів потенційно зможуть повернутися на держслужбу через закриття публічного реєстру.

Мін'юст припинив публікувати реєстр корупціонерів у форматі відкритих даних.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 29 липня, повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot.

Боротьба з корупцією: як створювались нові правоохоронні та антикорупційні органиВ Україні з корупцією і злочинністю боротимуться 8 нових структур. П'ять з них вже працюють. На черзі створення ще трьох нових організацій.

«Починаючи з 14 серпня 2018 року, списки корупціонерів публікували на порталі відкритих даних кожні 7-10 днів. Однак останнє оновлення даних сталося 25 червня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення в Україні налічував понад 23,9 тисячі корупціонерів.

У Opendatabot відзначили, що наразі Національне агентство з питань запобігання корупції працює над створенням сайту з реєстром корупціонерів, проте цей реєстр не є відкритим, а тому дані звідти неможливо опрацювати автоматично.

«На наш запит у НАЗ повідомили, що процес знаходиться на стадії оголошення тендеру для пошуку технічних підрядників, і реєстр опублікують тоді, коли цей процес завершиться», - відзначили в Opendatabot, додавши, що точна дата публікації залишається невідомою.

Нагадаємо, Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення запрацював в Україні на початку лютого 2019 року.

Відзначимо, в 2018 році Україна посіла 120 місце з 180 у світовому рейтингу Індекс сприйняття корупції, поліпшивши свої показники на 10 пунктів, порівняно з 2017 роком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: