Данилюк пропонує скоротити кількість міністрів

Читать на русском
На думку секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Данилюка, для ефективної роботи уряду варто скоротити кількість міністрів.

На думку секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Данилюка, для ефективної роботи уряду варто скоротити кількість міністрів.

Как пише «Слово і Діло», про це він заявив в інтерв'ю 24 каналу.

«По-перше, уряд має бути компактний. Я – за маленьку кількість міністрів. В нас в країні кадровий голод. Якщо в нас навіть буде один чи два слабких міністра, вже не кажучи про прем'єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12-13 міністрів - це те, що я бачу», - розповів Данилюк.

За його словами зробити це можна, об'єднавши деякі міністерства. «Наприклад, я був завжди прихильником об'єднання Міністерства економіки та Міністерства фінансів. Можна розглядати об'єднання Мінсоцу і МОЗу. Тому що врешті-решт охорона здоров'я – це також певна соціальна функція», - зазначив секретар РНБО.

Також Данилюк заявив, що кожен віце-прем'єр, окрім першого, має очолювати якесь міністерство. «Я проти вільних віце-прем'єр-міністрів. Я маю на увазі, що кожен віце-прем'єр має очолювати міністерство. Нам не потрібна така кількість віце-прем'єрів, взагалі. Тобто один, щоб заміщувати прем'єра, коли той в відпустці або не може виконувати свої обов'язки, це можливо. Решта не треба, має бути компактно», - додав він.

Як повідомлялося, раніше Данилюк підтвердив, що зацікавлений в посаді прем'єр-міністра.

Також Данилюк розповів про майбутнє військової реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: