Вбивство «Сармата»: справу передали до суду

Читать на русском
Обвинувальний акт щодо ймовірних виконавців і організаторів вбивства ветерана АТО Віталія Олешко (позивний Сармат) направили в суд.

Обвинувальний акт щодо ймовірних виконавців і організаторів вбивства ветерана АТО Віталія Олешко (позивний Сармат) направили в суд.

Як пише «Слово і Діло», тепер справа буде слухатися у Бердянському районному суді, передає Громадське.

Повідомляється, що в понеділок, 29 серпня, відбудеться перше засідання у Бердянському районному суді, на ньому, зокрема, буде вирішуватися питання про продовження строків тримання під вартою фігурантів злочину.

Серед підозрюваних в організації та скоєнні вбивства сім осіб: Михайло Сигида, Євген Бродський, Віктор Власюк - ймовірні організатори злочину; Артем Матюшин, Володимир Обухів, Микола Ломако, Максим Владимиринков - ймовірні виконавці.

Нагадаємо, нещодавно двох нардепів повторно викликали на допит у справі про вбивство Олешко. Народних депутатів України Олександра Пономарьова та Сергія Валентирова викликалися на допит в рамках розслідування щодо замовників вбивства Олешко.

6 червня Печерський районний суд Києва в ході засідання в ніч з 6 на 7 червня відпустив під домашній арешт Михайла Сигиду, якого підозрюють в організації вбивства активіста Віталія Олешко. Пізніше в ГПУ заявили, що оскаржать рішення суду. Через кілька днів його знову взяли під варту.

Відомо, що підозрюваний співорганізатор вбивства Євген Бродський зараз перебуває під нічним домашнім арештом.

31 липня 2018 року в Бердянську невідомий вистрілив у Віталія Олешко, після чого зник з місця події. Від отриманих травм потерпілий помер. Сигиду затримали в Бердянську 14 вересня 2018 року. Його підозрюють в організації вбивства Олешко. А 16 грудня затримали Євгена Бродського, якого підозрюють у тому, що він замовив вбивство Сармата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: