США назвали наступні кроки для поставок зброї в Україну

Читать на русском
Сполучені Штати Америки відкрили для України можливість придбання оборонного озброєння. Питання поставок зброї обговорюється між оборонними відомствами держав.

Сполучені Штати Америки відкрили для України можливість придбання оборонного озброєння.

Про це заявив спеціальний представник США в Україні Курт Волкер, передає «Слово і Діло».

Волкер наголосив, що вже зараз Україна має змогу купувати військове озброєння у Сполучених Штатів. Також він нагадав про попередні покупки американського озброєння Україною.

«Ми працюємо з Україною якраз завдяки цьому, як і з іншими нашими близькими друзями. В цьому напрямку є процес асигнувань через Конгрес. Завдяки цій процедурі Україні було надано такі оборонні озброєння як Javelin або протиснайперські системи», - зазначив він.

Спецпредставник додав, що Вашингтон надав українському уряду можливість придбати американське оборонне озброєння. Він наголосив, що подальшими кроками процесу поставок є обговорення між урядами та оборонними відомствами.

«Ми також відкрили можливість для України придбати оборонне озброєння, якщо вона хоче купити. Власне, Україна в цьому році внесла зміни у своє законодавство, яке тепер уможливлює закупівлю іноземного військового обладнання. Наступні кроки в цьому процесі - це вже обговорення між урядами. Між Пентагоном та Міністерством оборони України: які є потреби в України і, які системи є в США», - заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єром Канади Джастіном Трюдо домовився про посилення військового співробітництва між державами. Зокрема, сторонами було прийнято принципове рішення про можливість постачання оборонної зброї та новітньої військової техніки в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: