НАТО розглядає нові поставки озброєння Україні

Читать на русском
В Альянсі заявили, що можуть поставляти Україні снайперські системи і боєприпаси, а також готові розглянути питання про постачання морських систем.

Головнокомандувач Об'єднаними збройними силами (ОЗС) НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті допустив можливість поставок Україні «морських систем» озброєння у зв'язку з ситуацією навколо Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 5 березня, повідомляє Інтерфакс Україна.

У НАТО вказали на вразливі місця УкраїниВ Альянсі вважають, що нестача міжвідомчої координації на операційному рівні є слабкою ланкою в захисті країни.

Відзначається, що відповідну заяву він зробив на слуханнях у комітеті Сенату США у справах збройних сил, відповідаючи на питання про перспективи поставок летальних озброєнь в Україні.

«Є й інші системи (які можуть бути поставлені Україні, - ред.) - снайперські системи і боєприпаси, і, можливо, з урахуванням розгляду ситуації в Керченській протоці, ймовірно, розгляд в майбутньому... питання з морськими системами», - сказав Скапаротті.

При цьому він згадав про постачання в Україну протитанкових ракетних комплексів Javelin і зазначив, що українські військові, на його думку, зуміли добре відпрацювати навички їх застосування.

Раніше Волкер розповів про нові постачання зброї Україні. Він зазначив, що обговорення поставок озброєння триватимуть, поки Україна їх потребує.

На поставки військової допомоги Україні, включаючи оборонні озброєння летального характеру, в 2019 фінансовому році Вашингтон заклав $250 млн. У бюджеті США на поточний рік на ці цілі було виділено $200 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: