Супрун дала поради новообраним нардепам

Читать на русском
Уляна Супрун дала декілька порад новообраним народним депутатам, які в майбутньому працюватимуть в парламентському комітеті з питань охорони здоров'я.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала декілька порад новообраним народним депутатам, які в майбутньому працюватимуть у парламентському комітеті з питань охорони здоров'я.

Про це вона написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

За її словами, в Раді 9-го скликання не буде жодного депутата з членів чинного комітету з питань охорони здоров'я. При цьому вона зазначила, що раніше в ньому було критично мало відповідальних депутатів, але їхній внесок у трансформацію охорони здоров'я важко переоцінити.

«Але незважаючи на підтримку кількох народних обранців, будь-який результат доводилося буквально вигризати. А для деяких членів комітету це оберталося цілої драмою, аж до втрати свідомості», – написала Супрун, натякаючи на Ольгу Богомолець.

«У певний момент, втомившись від постійного цирку, представники нашої команди перестали відвідувати засідання. І нічого від цього не втратили. Навпаки, отримали більше часу й зберегли здоров'я. Але фактом є те, що ми могли б зробити набагато більше разом, якби більшість комітету працювала в інтересах громадян», – додала вона.

Голова МОЗ дала кілька порад депутатам, які увійдуть до комітету:

▪ Винесіть питання здоров'я українців за межі політичних проектів і кар'єр. Члени всіх фракцій, так само як всі громадяни - також уразливі до хвороб і нещасних випадків. Не дозволяйте персональним амбіціям або інтересам окремих депутатів затьмарювати питання безпеки і здоров'я української нації.

▪ Парламентський комітет має бути майданчиком для конструктивного діалогу, учасники якого спираються на факти, здоровий глузд і національні інтереси України. Не варто перетворювати його на автомат із генерування інфоприводів і поширення фейків, брехні та скандалів.

▪ Поважайте делегованих тією чи іншою стороною представників незалежно від їхнього статусу і посади. Безліч раз депутати поки що чинного комітету зневажливо ставилися до представників МОЗ України тільки тому, що їхні посади не відповідали необхідному «статусу».

▪ не припускаю сексизм, ейджизм і будь-які інші форми дискредитації людей. Всі ці «молоденький/а», «я вас поважаю як жінку» і «ми розуміємо, що ви не розумієте як працює наша система, тому що ви не з України» - повинні відійти в минуле.

▪ Кількість не означає якість. Не грайте в законодавчий спам, який не має нічого спільного з вирішенням проблем українців. Спирайтеся на реальність і не будуйте собі повітряних замків (або будь-яких інших замків). Кількість прийнятих законопроектів, які можуть бути втіленими в життя і принести користь - ось реальний показник якості роботи комітету.

▪ Поважайте учасників своїх засідань і їхній час. Це стосується як інформування про засідання так і регламенту і порядку денного. Якщо 90% часу засідання це обливання брудом - ви витрачаєте час і можливості. Свої, інших і всіх громадян України, які делегували вас до парламенту.

▪ Добре ознайомтеся зі станом справ у сфері, якою будете займатися. Поспілкуйтеся з людьми, які працюють в сфері та володіють реальною експертизою (не тільки зі знайомими головними лікарями та власниками фармацевтичних бізнесів). Завжди ставте під сумнів твердження людей, у яких є відповіді на всі питання та ідеальні рішення. Не вигадує велосипед.

▪ Пам'ятайте, Радянський Союз не повернути. Він зник назавжди. Не намагайтеся вчергове побудувати комунізм.

Супрун підкреслила, що від якості взаємодії законодавчої й виконавчої гілок влади безпосередньо залежить здоров'я українців.

Нагадаємо, Супрун не запровадила обіцяний механізм позбавлення ліцензії лікаря.

Також відзначимо, Супрун розповіла, як знизити ризики передчасної смерті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: